top of page

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

​Η ιδέα της Κοινωνικής κουζίνας "Ο Άλλος Άνθρωπος" ξεκίνησε όταν είδαμε στις λαϊκές αγορές της Αθήνας, ανθρώπους όλων των ηλικιών, εθνικοτήτων και κοινωνικών στρωμάτων, να ψάχνουν τα σκουπίδια για να μαζέψουν τρόφιμα που δεν μπορούσαν πια να αγοράσουν.

Η πρώτη σχεδόν αυτονόητη δράση ήταν να μαγειρέψουμε από το σπίτι μας φαγητά και να τα μοιράσουμε στις λαϊκές. Ζητήσαμε από τους παραγωγούς να μας δώσουν ένα προϊόν από τον πάγκο τους για να συνεχίσουμε την επόμενη μέρα.

Αποφασίσαμε να μαγειρεύουμε ζωντανά το φαγητό στον κόσμο, τρώγοντας όλοι μαζί, για να έρθουμε όλοι πιο κοντά και για να σπάσουμε την ντροπή που πιθανότατα να ένιωθαν οι άνθρωποι όταν τους μοιράζαμε μαγειρεμένο φαγητό.

 

Μαγειρεύουμε ζωντανά, τρώμε όλοι μαζί και ζούμε όλοι μαζί! 
 

Ένα γεύμα με συνανθρώπους μας στο δρόμο. 
Έλα μαζί μας να κάνουμε την καθημερινότητά μας πιο όμορφη! 

Paypal_2014_logo.png

​Ο «Άλλος Άνθρωπος», δεν είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση όπου οι περισσότερο ευνοούμενοι βοηθούν τους αναξιοπαθούντες. Είναι μια αυτοδιαχειριζόμενη δράση, όπου όσοι συμμετέχουν ευνοούνται. Όλοι είναι ίσοι γύρω από την κατσαρόλα, μαγειρεύουν μαζί και τρώνε από το ίδιο φαγητό, κι ας είναι διαφορετικοί από κάθε άποψη.
Για να γίνει ένα μαγείρεμα όμως, έχει ήδη προηγηθεί μια κινητοποίηση άλλων ανθρώπων, οι οποίοι έκαναν γνωστή την δράση στους φίλους τους, στο σχολείο των παιδιών τους, στον αθλητικό σύλλογο της περιοχής τους, στο μπαράκι της γειτονιάς, στους συναδέλφους τους. Μετά κάποιοι άλλοι άνθρωποι οργάνωσαν μια εκδήλωση, κάποιοι το επικοινώνησαν στο Facebook, σχεδίασαν μια αφίσα, διοργάνωσαν ένα πάρτι, μία συναυλία, μια παράσταση, κάλεσαν τους γνωστούς τους. Κάποιοι άλλοι άνθρωποι, πήγαν στην εκδήλωση και πρόσφεραν είδη & τρόφιμα μαζί με άλλα καλούδια που τους φόρτωσαν αυτοί που βοηθούν εξ αποστάσεως. 

Έτσι δημιουργείται μια αλληλεπίδραση, επικοινωνία και κινητοποίηση πολλών ανθρώπων και ειδικοτήτων που τελικά συνεργάζονται για ένα κοινό σκοπό. Να είναι καλά με τον εαυτό τους και να αισθάνονται χρήσιμοι.

Έχεις όφελος. Το κέρδος του να συμμετέχεις στις δράσεις της κοινωνικής κουζίνας του Άλλου Ανθρώπου με όποιο τρόπο διαλέξεις είναι πολύ μεγαλύτερο από το να γεμίσεις μερικά στομάχια με φαγητό.
Εξασκείς το μυαλό σου προσπαθώντας να βρεις νέες ιδέες, ανακαλύπτεις κρυμμένες σου δεξιότητες και γνωρίζεις νέους ανθρώπους.
Αυτός ακριβώς είναι και ο στόχος του άλλου ανθρώπου, να γίνει και από άλλους ανθρώπους, ομάδες και συλλογικότητες σε κάθε γειτονιά! 
Γιατί αυτό το σπυράκι, αυτός ο κόκκος άμμου που είναι ο Άλλος Άνθρωπος είναι περισσότερο από το τίποτα, από το να μην κάνεις κάτι για σένα τον ίδιο, τον εαυτό σου. 
Αν λοιπόν μαζευτούν πολλοί κόκκοι άμμου θα έχουμε ελπίδα να φτιάξουμε έναν κόσμο καλύτερο, με καλύτερους ανθρώπους, κοινωνικούς, χωρίς ρατσισμό και φασισμό και κατά συνέπεια μία καλύτερη κοινωνία, για να ζούμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας.

 

Έλα στην παρέα του Άλλου Ανθρώπου, πρώτα για σένα... και μετά για τους άλλους.

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

1

ΦΑΓΗΤΟ 

Δωρεάν φαγητό για όλους σε διάφορα σημεία της χώρας καθώς και συγκέντρωση ρουχισμού, παιχνιδιών και ειδών πρώτης ανάγκης για όσους τα χρειάζονται.

2

ΕΡΓΑΣΙΑ 

Βοηθάμε όσους προσφέρουν ή αναζήτουν εργασία να έρθουν σε επαφή. Άνθρωποι με κοινά ενδιαφέροντα βρίσκονται και δημιουργούν.

3

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Δωρεάν νομικές συμβουλές.
Ιδιωτικές συνεδρίες από την ψυχολόγο του Άλλου Ανθρώπου.  
- Κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού,
μια φορά τον μήνα.

4

ΥΓΕΙΑ

Η συνεργασία μας με κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία μας δίνει την δυνατότητα για άμεσα τηλεφωνικά ραντεβού για θέματα υγείας.

5

ΜΑΘΗΣΗ 

Ενισχυτική διδασκαλία παρέχεται δωρεάν από εθελοντές 2 φορές την εβδομάδα, σε ανθρώπους που δεν έχουν την δυνατότητα να σπουδάσουν τα παιδιά τους. 

6

ΘΕΑΤΡΟ 

Η θεατρική ομάδα του Άλλου Ανθρώπου έχει τη δυνατότητα να παραδίδει μαθήματα υποκριτικής από ηθοποιό και σκηνοθέτη ώστε να ανεβαίνουν διάφορες παραστάσεις.

bottom of page